Senaste nytt

Ursvik Entré fyllt av liv och rörelse – idag tillträder Folkhögskolan i Sundbyberg sina nya lokaler

Redan nu i december fylls Ursvik Entré med mer liv och rörelse då Folkhögskolans vuxenutbildning öppnar upp sin verksamhet för ungefär 300 kursdeltagare och anställda i anpassade lokaler om 1 785 kvm och ett 15-årigt hyresavtal.

Den kvalitativa och tidlösa arkitekturen i Ursvik Entré möjliggör att på ett hållbart vis skapa moderna, flexibla och trivsamma verksamheter med bred närservice i huset.

Med Folkhögskolan på plats är nu cirka 70% av ytorna i Ursvik Entré uthyrda till flertalet olika aktörer som bidrar till lokal och internationell samverkan. En plats som förenar stora institutioner, privata företag samt närområdet med dess entreprenörskap och framåtanda, vilket möjliggör ett meningsfullt sammanhang för ömsesidig utveckling.

Med stort engagemang är vi nu glada att vi kan fortsätta arbeta kreativt och samskapande i en interkulturell folkhögskolemiljö. Vi ser även positivt på samarbetsmöjligheter med offentliga och privata aktörer i Ursvik Entré som i sin tur gynnar våra kursdeltagare.

– säger Marc Harding, rektor vid Folkhögskolan i Sundbyberg.

Vi är mycket glada att idag kunna välkomna Folkhögskolan i Sundbyberg till Ursvik Entré. Lokalerna har varsamt förnyats med återbruk i fokus till att erbjuda en inspirerande miljö för Folkhögskolans verksamhet.

– säger Caroline Bertlin, VD Nordisk Renting.


Om Ursvik Entré

Ursvik Entré invigdes 1992 för banken SEB’s verksamhet och var tidigare känt som Bankhus 90. Fastigheten består av totalt ca 52 000 kvm uthyrbar area. Ursvik Entré ligger i Rissne, Sundbyberg som är Sveriges just nu starkast växande stad. Intill Ursvik Entré finns den växande stadsdelen Stora Ursvik som omfattar planering av fler än 5 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser samt kraftigt utbyggd infrastruktur med bland annat Tvärbanan som komplement till tunnelbanan i Rissne och bussar. Med sin närhet till kommunikationer samt byggnadens flexibilitet, storlek och välkända profil, är Ursvik Entré en spännande plats med närservice och restauranger samt liv och rörelse som lockat välkända företag och verksamheter. Det goda geografiska läget och platsens känsla av entreprenörskap, lokal såväl som internationell, har redan attraherat hyresgäster som Sida, Visma, AISAB, Ursviks Vårdcentral, SATS och SL. Fastigheten har varit i Nordisk Rentings ägo sedan 2006.

Ytterligare information:
Nordisk Renting: Sophie Svala, kundansvarig Nordisk Renting AB, e-post: sophie.svala@natwest.com